Promonte: Prihodi u prvom kvartalu manji za 10 odsto

Bez autora
May 05 2010

U prvom kvartalu 2010. godine prihodi Promontea manji su za 10 odsto u poređenju sa istim periodom iz prošle godine. Promonte je uprkos tome zadržao svoju lidersku poziciju sa ukupnom bazom pretplatnika od 41 odsto. Prihodi Promontea u prvom tromjesečju ove godine dostigli su 16,7 miliona eura, što predstavlja pad od 10 odsto u odnosu na isti period u prošloj godini. Prihodi su bili niži nego prošle godine, zbog vidnog uticaja makro-ekonomske situacije na naše korisnike, posebno u prepaid segmentu. EBITDA (profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije) je pao za 16 odsto, pošto je smanjenje prihoda samo djelimično neutralisano smanjenjem troškova, jer se kompanija suočila sa povećanim regulatornim troškovima.

Promonte: Prihodi u prvom kvartalu manji za 10 odstoU prvom kvartalu 2010. godine prihodi Promontea manji su za 10 odsto u poređenju sa istim periodom iz prošle godine.

Promonte je uprkos tome zadržao svoju lidersku poziciju sa ukupnom bazom pretplatnika od 41 odsto. Prihodi Promontea u prvom tromjesečju ove godine dostigli su 16,7 miliona eura, što predstavlja pad od 10 odsto u odnosu na isti period u prošloj godini.

“Prihodi su bili niži nego prošle godine, zbog vidnog uticaja makro-ekonomske situacije na naše korisnike, posebno u prepaid segmentu”, objasnila je Kaaren Hilsen, zamjenik izvršnog direktora za finansijske poslove u Promonte.

EBITDA (profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije) je pao za 16 odsto, pošto je smanjenje prihoda samo djelimično neutralisano smanjenjem troškova, jer se kompanija suočila sa povećanim regulatornim troškovima.

“Uprkos opadajućim trendovima Promonte nastavlja sa nastojanjima da ojača vodeću poziciju, pružajući svojim korisnicima najbolji kvalitet mreže, te bolja rješenja i usluge” kazala je Kaaren Hilsen.

Ukupna baza pretplatnika na kraju kvartala je povećana na 41odsto, sa ukupnom bazom od 432.000 korisnika.

Kompanija Promonte je članica Telenor Grupe, šestog najvećeg mobilnog operatera u svijetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik